Рекламата на България като туристическа дестинация вече ще използва и

...
 Рекламата на България като туристическа дестинация вече ще използва и
Коментари Харесай

България ще рекламира туризма си и във Viber

 Рекламата на България като туристическа дестинация към този момент ще употребява и известното приложение за чат Viber. Потребителите му ще могат да откриват и да си препращат фотоси и информация за националните ни обекти в приложението. Ресорният министър Николина Ангелкова взе участие през днешния ден в представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е взаимен план сред Министерството на туризма и iLoveBulgaria. 
По думите й първата българска услуга в търсачката на Viber е една от първите стъпки в тази тенденция. Viber Chat Extension дава опция точно посредством новите технологии да популяризириме българския туризъм и туристически забележителности. Всичко, което е включено или се прибавя към мобилно приложение и уеб страница на iLoveBulgaria, автоматизирано да се демонстрира и във Viber, заяви министърът.

Повече от 2 млн. са потребителите на Viber в България, а по света те доближават над 900 млн., заяви Атанас Райков, шеф бизнес развиване на Viber за Централна и Източна Европа. И изясни, че посредством новата услуга единствено с две кликвания ще може да се открие даден туристически обект. Той добави още, че най-малко по една минута ще се икономисва при всеки техен коментар. 

За осъществяването на плана не е нужно финансиране, сподели министър Ангелкова. Тя изясни, че договорът сред Viber и iLoveBulgaria е на бартерен принцип, при което платформата дава информация за места, а Viber  - канала за разпространяване. 
Включването на цифровите технологии чакаме да способства за позитивното развиване на туризма в страната, а резултатите за 10-те месеца на годината са доста обнадеждаващи, осведоми министър Ангелкова. Тя изясни, че съгласно данните на Национален статистически институт до октомври повече от 8 млн. задгранични туристи са посетили България, като се регистрира нарастване от 7,6 на 100. Предвиждаме и идния зимен сезон да бъде сполучлив, разяснява още министърът. Прогнозите са за повишаване сред 5 и 10 на 100 на задграничните посетители у нас, като през предишния сезон те доближиха над 1,4 млн., с което се означи нарастване от над 19%. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР